Is Dinamo Kiev een haalbare kaart of zware loting voor Club Brugge?

Vandaag werd Club Brugge gekoppeld aan Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League. Een vrij onbekende loting voor de Blauw/Zwarten. Is het een haalbare kaart om door te gaan?

Hoewel de club uit de Oekraïense hoofdstad een veel rijkere geschiedenis kent, met Europese successen in 1975, 1976 en 1985, en recordkampioen is in eigen land verliepen de laatste vijf seizoenen op nationaal niveau min of meer hetzelfde voor Kiev en Club. Allebei eindigden ze nooit buiten de top twee, een prestatie die hen elk twee landstitels in de prijzenkast opleverde, en werden ze afgelopen jaar vice-kampioen. Ook Europees zien we opvallend veel gelijkenissen: in 2015 bereikten ze beiden de achtste finales van de Europa League, sindsdien deden ze nooit beter.

BUITENKANSJE! VERDUBBEL DE WINST OP JE EERSTE WEDDENSCHAP BIJ UNIBET.BE!

WAT EEN PROMOTIE! REGISTREER JE HIER! facebook

Ook de twee kernen lijken op het eerste zicht niet zo heel veel van elkaar te verschillen. Gebaseerd op het toonaangevende Transfermarkt.com is Club Brugge hier zelfs licht in het voordeel, met een kern waarvan de marktwaarde tien miljoen hoger ligt dan die van de Oekraïners. De huidige selectie van Blauw-Zwart vertegenwoordigt volgens de site immers een kapitaal van ruim 109 miljoen euro, waar die van Dynamo Kiev net onder 100 miljoen blijft steken. Bovendien is de Brugse spelersgroep met een gemiddelde leeftijd van 23,4 jaar anderhalf jaar jonger dan die van de tegenstander begin augustus.

 

Het bericht Is Dinamo Kiev een haalbare kaart of zware loting voor Club Brugge? verscheen eerst op Voetbal4u.be.


Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer